Så här gör du:
Blanda Prosecco och blåbärsglögg i ett champagneglas med uppdelningen 70/30. Vi har den här gången valt att använda oss av Herrljungas alkoholfria blåbärsglögg som finns på ICA,
för att sedan blanda den med Prosecco. Viktigt är att både Proseccon och blåbärsglöggen är välkylda. Om du tycker det blir för sött kan du använda dig av en alkoholhaltig glögg istället. Självklart kan man blanda sin Prosecco med andra bärsmaker än just blåbär. Hallon, björnbär, hjortron och smultron är andra bär som också passar bra.
Numer finns en rad olika sorter av det gyllene Italienska vinet på hyllorna på systembolaget, vi kan rekommendera Astoria Prosecco som kostar 120kr. En nyhet på systembolaget är den
spansktillverkade Prosecco Freixenet för 99kr som är gjord av druvor från Italien.
Hoppas vi lyckats med att inspirera till ett annorlunda och modernt sätt att dricka din glögg. Tack och förlåt!