Chèvre- och salviafylld potatisrulle

Reklam

Denna potatisrätt har vi hämtat i den underbara kokboken "Potatis - Jordens guld" av Lena Djuphammar och Pernilla Rönnid.
Frasig smördeg med krämig fyllning är en perfekt kombo. Salvians intensiva och peppriga smak passar fint till vilt- och lammkött. Servera gärna med en enkel gräddfilssås till. Kan också serveras som förrätt på en salladsbädd.

4 personer eller 8 förrättsportioner

600 g potatis, välj egen favoritsort
1 msk smör
1 st vitlöksklyfta
4 plattor fryst smördeg
20 st färska salviablad
¾ tsk salt
100 g chèvreost
25 g smält smör

Tillagning:

1 Sätt ugnen på 225° C.
2 Skala potatisen och riv den grovt.
3 Fräs potatisen och vitlöken i smöret.
4 Tina smördegen enligt paketet. Kavla plattorna tunt.
5 Lägg på potatisfräs, salvia, salt och smulad chèvreost på varje platta.
6 Rulla ihop och pensla med smält smör.
7 Grädda i ugnen ca 20 minuter. Skär i bitar och servera direkt.