Enkelt att tillaga och går bra att värma upp dagen efter om inte all mat går åt.
Potatis med färsbiffar
4 personer
500 g potatisar, använd favoritsort
2 msk rapsolja
salt & peppar
Färsbiffar
500 g nötfärs
50 g pinjenötter
3 msk färsk timjan, hackad
½ dl vispgrädde
1 st ägg
1 st röd lök
salt & peppar
I formen
75 g fetaost
4 st soltorkade tomater i olja
Tillagning
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skiva potatisen i tunna skivor och lägg den i en ugnsfast form, pensla potatisen med olja, salta och peppra. Ställ in i ugnen i 15 minuter.
- Gör under tiden färsbiffarna. Blanda färsen med pinjenötter, timjan, vispgrädde och ägget, forma smeten till små biffar, ca 8 styck.
- Skiva rödlöken i klyftor.
- Ta ut formen med potatis ur ugnen och lägg på biffarna och rödlöken. Sätt in formen i ugnen och låt den stå i ca 30 minuter.
- Smula fetaosten och dela tomaterna i mindre bitar.
- Ta ut formen ur ugnen och strö över tomaterna och osten på potatisen och biffarna. Låt stå i ugnen ca 5 minuter tills osten börjar smälta och få lite färg.
- Servera gärna med en sallad eller kanske ugnsbakade rödbetor.