Den efterlängtade värmen är här och med det följer sommarens traditionsbundna glansnummer, älskad av många svenskar, nämligen midsommar. Sill, potatis och nubbe ses som självklara val när maten plockas fram. En dryck som ofta missas att serveras under festligheterna men som många föredrar är dock vin. The Wine Company tipsar därför om hur du bäst väljer vin till den populära högtiden.
Midsommar är onekligen en av de mest omtyckta och traditionsenliga högtider som finns i Sverige och drycker som öl och nubbe är sedan länge självklara inslag på det klassiska midsommarbordet. Däremot så hamnar vinet något oförtjänt i skymundan.
– När man väljer vin till den här typen av mat rekommenderar vi lättdruckna och fruktiga viner som passar till mycket. Eftersom det serveras många olika smaker på midsommar är så kallade ”allround”-viner att föredra, de är lättare och rundare i stilen, vilket fungerar perfekt till buffén där många olika smaker samsas , säger Linda Sorby, Marketing Manager på The Wine Company.